’t Fietshoekje – Fietsen in Gaasterland

Een uitstekend startpunt van uw fietstocht in Gaasterland en Zuidwest Friesland

Fietsen in Gaasterland en omgeving Zuidwest Friesland

Gaasterland

Ontdek het heuvelachtige landschap, eeuwenoude bossen en kliffen

Waan u in de streek Gaasterland in een totaal ander Waterland van Friesland. Hier is het lekker ‘smout’, oftewel beschut door de eeuwenoude bossen. Vanaf een klif aan het IJsselmeer zie je prachtige vergezichten tot zover de horizon reikt.

Door de heuvelachtige omgeving vergeet je bijna dat je in Friesland bent. Dwaal eens rond in het bekende Rijsterbos of bezoek één van de leuke dorpjes die Gaasterland rijk is zoals Oudemirdum. Gaasterland kun je lopend, fietsend, varend of zelfs op een paard verkennen.

(Bron: www.waterlandvanfriesland.nl)

Fietsen in Gaasterland

E-bike oplaadpunt – Rijwielbedrijf ’t Fietshoekje Oudemirdum

Uw e-bike opladen doe je bij t Fietshoekje in het centrum van het gezellige brinkdorpje Oudemirdum. Het bos en IJsselmeer zijn op loopafstand. De gezellige terrasjes, winkeltjes en het bezoekerscentrum, maken Oudemirdum tot een geliefde stopplek.

(Bron: www.waterlandvanfriesland.nl)

Prijslijst fietsverhuur 2023 bekijken?

Bekijk onze prijzen en reserveer alvast online

U bent van plan lekker in Gaasterland en de omgeving te gaan fietsen. Hieronder vindt u alvast een paar prachtige tochten die u zou kunnen maken.

Alvast een fiets huren? Ga naar de Prijslijst fietsverhuur 2023 en reserveer door op de knop  – ONLINE RESERVEREN – rechtsonder op de website te klikken.

Reserveert u liever telefonisch uw rijwiel(en)? Bel dan naar 0514 – 57 12 43

Fietstochten van Route.nl

We hebben een aantal fietstochten er alvast voor u uitgelicht

Fietsroutes met de app van Route.nl

Maak gebruik van de wandel- en fietsroutes app van Route.nl. Hiermee heeft u twee miljoen routes in uw broekzak.

U kunt hiermee uw eigenroutes maken of de mooiste routes vinden in de buurt waar u ook bent of van plan bent om naar toe te gaan. De app navigeert door middel van gesproken instructies en heeft al meer dan 2.500.000 downloads!

Ga naar www.route.nl om de app te installeren of scan onderstaande QR-Code.

Rondje Gaasterland bij Oudemirdum

Uw route gaat van start bij Rijsterbosch, een B&B en pannenkoekenhuis met een mooi terras.

Het ligt aan de rand van het Rijsterbos, een loofbos van 172 hectare dat in de zeventiende eeuw werd aangelegd als hakhoutbos. In het bos is een bijzondere archeologische vondst gedaan: een steenkist uit de trechterbekercultuur, waar ook de Drentse hunebedden uit stammen.

Tussen bossen van het Gaasterland voeden schuwe reeën zich met de verse blaadjes van bloemen, struiken en planten. Aan de rand van de bossen en tussen de houtwallen bouwen dassen hun prachtige burchten.

Let goed op of je hun schraap- en vraatsporen ziet, dat wijst er op dat deze mooie zwart-witte dieren in de buurt zijn! Stap ook even af bij de zwerfkei bij de begraafplaats in Mirns.

(Bron: Route.nl)

Vanuit de Friese Meren naar het Gaasterland

Deze mooie route laat u kennis maken met een andere kant van Friesland: het Gaasterland, een glooiend en bosrijk gebied. Ook geniet u van het karakteristiek weidse Friese merengebied.

Vestingstad Sloten
Iets verderop geniet u in de oude kern van Balk van het historische sfeertje. Ook de dichter Herman Gorter had het hier naar zijn zin: zijn gedicht Mei is een ode aan Balk. Verder kom je door Sloten dat met zijn 50 rijksmonumenten een heerlijke historische sfeer ademt. Van de oorspronkelijke omwalling en structuur ligt bijna alles er nog, wauw!

Friese Bossen

In het gezellige restaurant De Baai van Lemmer kun je even een tussenstop aan het IJsselmeer maken. Vanaf het terras heb je hier uitzicht op passerende boten. In Nijemirdum zie je een solitaire kerktoren uit de veertiende eeuw staan. Verderop rij je het glooiende Gaasterland binnen.

U rijdt er door Elfbergen, het Lycklamabos en de Starnumanbossen: drie prachtige aaneengesloten bossen. Wat is het hier heerlijk stil!

(Bron: Route.nl)

Rondje Gaasterland en Hindeloopen vanuit Workum

Deze route neemt u mee door het Gaasterland, een glooiende en beboste streek in de zuidwesthoek van Friesland. De heuvels bestaan uit keileemruggen die in de IJstijd zijn opgeduwd.

De hoogste van deze heuvels ligt bij het dorpje Oudemirdum en komt bijna dertien meter boven het NAP uit. Vlakbij dit punt staat Luchtwachttoren 6H3, een betonnen uitkijktoren uit 1953. Het is een van de bijna 140 exemplaren die tijdens de Koude Oorlog werden gebouwd om onder het bereik van de radar vliegende vijandelijke toestellen te kunnen waarnemen.

Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over het Friese land en water. Onderweg kun je ook afstappen in leuke plaatsjes als Hindeloopen.

(Bron: Route.nl)

Een foto impressie van Gaasterland & Omgeving

Online Reserveren
Terug naar boven